BulkBoek BesteKorteVerhalen (dit is een pilot)
John Steinbeck
Lees voor 🔊
John Steinbeck (1902-1968 ) Is een van de weinige grote Amerikaanse schrijvers uit de vorige eeuw die in Nederland nog steeds gelezen worden. Vanaf zijn doorbraakroman ´Tortilla Flat´ tot aan zijn onomstreden meesterwerken ´The Grapes of Wrath´ en ´East of Eden´;  bijna al zijn werk is vandaag nog in een goede Nederlandse vertaling op te halen bij jouw boekhandel om de hoek. 
Maar zijn prachtige korte verhalen, gebundeld in ´The Long Valley´ zijn nooit in een Nederlandse vertaling verschenen is. Steinbeck zelf vond het een van de hoogtepunten binnen zijn oeuvre. 
Intussen is er al driekwart eeuw nauwelijks een Engelstalige Universiteit te vinden waar verhalen als De Chrysanten en De Moord geen verplichte kost zijn voor de eerstejaars literatuurstudent. Het zijn bejubelde en bekroonde verhalen. 
Tegelijk zijn het `streekverhalen`, zoals veel van Steinbecks romans ook streekromans zijn, en Steinbeck zelf de enige Nobelprijswinnende streekromanschrijver.
De streek, in dit geval “de lange vallei’, is de Salinas Vallei in Californië, die wij ook kennen uit 'East of Eden' en 'The Grapes of Wrath' en die Steinbeck zo goed kende omdat hij er geboren is en zijn hele leven heeft gewoond.


De mooiste verhalen uit Nederland en de wereld op je tablet, telefoon of notebook. Met dank aan de Nederlandse Taalunie.